Palvelut

RESEPTIEN UUSIMINEN

Voimme lähettää reseptin uusintapyynnön, mikäli reseptin laatija ottaa vastaan sähköisiä reseptinuudistamispyyntöjä (Perusterveydenhuolto). Uudistaminen edellyttää henkilökohtaista pyyntöä, jonka voi tehdä asioidessasi apteekissa. Reseptin voi uudistaa, kun alkuperäisen reseptin kirjoittamisesta on kulunut enintään 28 kuukautta. PKV- ja huumausainelääkemääräykset voi uudistaa 16 kuukauden ajan. Käsittelyaika on yleensä korkeintaan 8 vuorokautta. Reseptin uusiminen on asiakkaillemme maksutonta.

Sähköiset reseptit voit käydä tarkistamassa Kanta-palvelussa osoitteessa omakanta.fi tai voit itse pyytää reseptien uudistamista Kanta -palveluiden kautta, kunhan sinulla on käytössäsi omat verkkopankkitunnukset.​

ERITYISOSAAMINEN

Apteekissamme toimii tavallisimpien pitkäaikaissairauksien hoitoon perehtyneitä farmasian ammattilaisia. Heiltä saat neuvontaa, tietoa ja ohjeita kyseisten sairauksien hoidosta. Teemme myös lääkehoidon arviointeja ajanvarauksella. Arviointipalvelu on maksullinen.  Kosmetologit auttavat oikean ihonhoitotuotteen valinnassa ja sairaanhoitajafarmaseutti neuvoo terveydestä, hyvinvoinnista ja sairauksien hoidosta.

LÄÄKEJÄTTEET

Apteekki ottaa kotitalouksilta maksutta vastaan vanhentuneita ja käyttämättömiä lääkkeitä. Kaikki apteekkiin palautetut lääkejätteet toimitetaan vaarallisen jätteen käsittelylaitokseen hävitettäväksi. Apteekkari on vastuussa lääkkeiden laadusta apteekissa. Jos lääkkeet ovat olleet asiakkaan hallussa,  niitä ei voi enää myydä uudelleen. Tämän vuoksi käyttämättömiä lääkkeitä ei myöskään hyvitetä asiakkaalle. Käytäntö perustuu lääkelakiin ja viranomaisten apteekeille antamiin ohjeisiin.

Palauta lääkejäte näin:

  • Poista lääkepakkauksista potilastietoja sisältävät merkinnät (kuten ohjetarrat).
  • Tuo lääkkeet apteekkiin läpinäkyvässä, tiiviissä muovipussissa.
  • Poista tabletit ja kapselit ulkopakkauksistaan (purkki, laatikko). Läpipainopakkauksissa olevia tabletteja ja kapseleja ei tarvitse irrottaa pakkauksistaan. Vie tyhjät lasipurkit lasinkeräykseen ja tyhjät muovipurkit jäteastiaan.
  • Vanhentuneet ja käyttämättä jääneet ravintolisät kuten vitamiinivalmisteet eivät ole lääkejätettä ja voit hävittää ne kodin sekajätteiden mukana
  • Palauta nestemäiset aineet alkuperäispakkauksissa.
  • Palauta joditabletit ja muut jodia sisältävät lääkkeet aina erillisessä läpinäkyvässä muovipussissa alkuperäispakkauksissaan. Jodipitoisia valmisteita ovat mm. Jodix®tabletit, sekä Betadine®- ja Iodosorb®-valmisteet.
  • Palauta elohopeaa sisältävät kuumemittarit erillään lääkejätteistä. Sulje rikkoutuneet elohopeakuumemittarit esim. tiiviiseen lasipurkkiin.
  • Palauta ruiskut ja neulat erillään lääkejätteistä. Pakkaa ne läpäisemättömään pakkaukseen, kuten tyhjään muovipulloon tai lasipurkkiin.
  • Apteekki ottaa vastaan ainoastaan lääkejätteitä ja elohopeaa sisältäviä kuumemittareita sekä ruiskuja ja neuloja. Apteekki ei ota vastaan muita jätteitä (esim. kemikaaleja, hiuslakkapulloja, paristokäyttöisiä kuumemittareita tai muita sähkölaitteita, paristoja ym.).

ANNOSJAKELUPALVELU

Tarjoamme asiakkaillemme lääkkeiden koneellista annosjakelupalvelua. Apteekki tarkistaa asiakkaan kokonaislääkityksen ja toimittaa säännöllisesti käytettävät tabletit ja kapselit pakattuina muovisiin kerta-annospusseihin. Palvelu sopii erinomaisesti henkilöille, joilla on käytössään säännöllinen lääkitys. Annosjakelun avulla varmistat turvallisen lääkehoidon myös esimerkiksi ikääntyvälle läheisellesi. Lisätietoja annosjakelupalvelustamme voit kysyä apteekistamme.

ASIAKASLEHTI

Keskusapteekin oma asiakaslehti jaetaan Heinolan alueen kotitalouksiin postin mukana kuusi kertaa vuodessa. Lisäksi lehden voi noutaa apteekistamme. Lehdestä löytyy ajankohtaista tietoa hyvinvoinnista ja terveydestä sekä kuukausittain vaihtuvista tarjouksista. 

KANTA-ASIAKKUUS

Meillä on käytössä leimakortti, mihin saat leiman jokaisesta 20 euron arvoisesta itsehoitopuolen ostoksesta. kymmenellä leimalla saat 10 euron alennuksen seuraavasta itsehoito-ostoksestasi.