Keskusapteekki Keskusapteekki

Palvelemme

ma-pe

8:30-18:00

la

8:30-14:00

su

12:00-16:00

päivystämme tällä viikolla

Riippumatonta tietoa lääkkeistä

Reseptiasiakkaita palvelemme vuoronumerojärjestyksessä erillisissä suoratoimituspisteissä. Reseptientoimituspisteissä on otettu huomioon asiakkaan intimiteettisuoja. Toimituspisteessä voi keskustella rauhassa farmaseutin tai proviisorin kanssa lääkityksestään. He antavat lisäksi neuvoja lääkkeen tehokkaasta ja turvallisesta käytöstä. Jos lääkkeestänne on olemassa edullisempi vaihtolääke, tarjoamme sitä automaattisesti. Keskittämällä reseptilääkeostonne meille saamme kattavan tiedon lääkityksestänne ja voimme lääkkeiden yhteisvaikutusten seurantaohjelman avulla tarkistaa, sopiiko uusi lääkkeenne yhteen aiemmin käyttämienne lääkkeiden kanssa. Merkittävien yhteisvaikutusten osalta voimme tarvittaessa ottaa yhteyden Teitä hoitavaan lääkäriin.

Koulutamme jatkuvasti henkilökuntaamme osataksemme antaa neuvontaa viimeisten hoitosuositusten mukaisesti. Apteekissamme on mm. astma-, diabetes- ja sydän- asioista vastaavat farmaseutit. Kolmasosa lääkehoidoista onnistuu ja lääkkeen käyttäjä saa täyden hyödyn lääkehoidostaan: vointi paranee ja oireet pysyvät kurissa. Toinen kolmannes onnistuu osittain ja lääke auttaa potilasta, mutta ei ehkä parhaalla mahdollisella tavalla. Mitä sitten tapahtuu viimeiselle kolmasosalle? Lääkehoito voi epäonnistua monesta eri syistä. Jos verenpainelääkkeitä napsitaan vain silloin tällöin, kohonnut verenpaine ei pysy kurissa. Jos antibioottikuurin lopettaa kesken, tulehdus ei parane. Jos huoneenlämmössä säilytettävä yskänlääke saostuu jääkaapissa, se ei enää tehoa.

Lääkeaineiden välisten yhteisvaikutusten välttämiseksi lääkärin vastaanotolla ja apteekissa kannattaa aina kertoa kaikista muista käytössään olevista reseptilääkkeistä, itsehoitolääkkeistä ja luontaistuotteista.

kuvitus15.jpg